Uitbreiding woning te Apeldoorn

Uitbreiding woning te Apeldoorn

Deze splitlevelwoning uit 1960 was aan een ingrijpende renovatie en modernisering toe en diende tevens met het oog op de toekomst ‘rollatorproof’ te worden gemaakt.

De woning hebben we uitgebreid met slaapkamer, badkamer en een prachtige hoge, tuingerichte woonkamer met veel glas. Tevens is een doorgang vanuit de nieuwe woonkamer gecreëerd met de op een half niveau hoger liggende Multi-Media-kamer. Hierdoor is een omloop ontstaan, die de bijzondere karakteristiek van de woning (split-level) versterkt. Op de verdieping zijn dakkapellen geplaatst ten behoeve van de logeerkamers en werkkamer. Ook de entreehal met trap is gemoderniseerd en ruimtelijker en kindveilig gemaakt.

Het lagere metselwerk deel van de uitbreiding met slaapkamer, kleedruimte en badkamer wordt door het glazen hogere deel van de nieuwe woonkamer tot één geheel gevormd met de bestaande woning. De luifel met ingebouwde verwarming zorgt voor aangenaam toeven op het buitenterras en versterkt vanuit de woonkamer de relatie met de tuin. Het ontwerp wijkt af van de door de gemeente vastgestelde welstandscriteria, maar is vanwege de hoge kwaliteit door de welstandscommissie goedgekeurd.

Projectgegevens
Locatie: Apeldoorn
Oppervlakte: 77 m² uitbreiding en 262 m² renovatie
Gereed: juli 2006