Uitbreiding woning en gevelaanpassingen te Apeldoorn

Uitbreiding woning en gevelaanpassingen te Apeldoorn

De wens van opdrachtgevers was om de begane grond uit te breiden met een woonkeuken en de verdieping met een grote werkkamer.

Gezien de plaats van de bestaande keuken en de relatie van de nieuwe woonkeuken met de bestaande serre en achtertuin is ervoor gekozen om de woning aan de achterzijde uit te breiden. Hiervoor moest de bestaande serre verplaatst worden. De nieuwe woonkeuken biedt plaats voor een keukenblok, kookeiland en eetkamer. Door de brede, nieuwe schuifpui kan de serre nu volledig bij de woonkeuken betrokken worden.

Voor de nieuwe werkkamer op de verdieping is een moderne, asymmetrische dakkapel ontworpen met deels zinken afwerking en deels antraciet kunststof paneel. Tevens zijn met de uitbreiding de bestaande dichte, houten gevelpanelen vervangen door onderhoudsarme antracietkleurige, geëmailleerde beglazing en rood-oranje kunststof panelen.

De bestaande woning uit de jaren tachtig was zeer functioneel, degelijk en in een moderne, strakke stijl ontworpen. Door de asymmetrische dakkapel, materiaal en kleurkeuze van de uitbreidingen en gevelaanpassingen is de uitstraling van de woning levendiger geworden.

Projectgegevens
Locatie: Apeldoorn
Oppervlakte uitbreidingen: 28 m²
Opgeleverd: december 2015