Herinrichting Grote Kerk te Epe

Herinrichting Grote Kerk te Epe

2·1 Architecten heeft de herinrichting van de Grote Kerk in Epe uitgewerkt, gecoördineerd en begeleid. Gelijktijdig met de herinrichting is de kerk gerestaureerd.

Voor meervoudig gebruik van de monumentale kerk zijn het torengedeelte en de zijbeuken daarvan heringericht en zijn er tussenvloeren gerealiseerd. In het centrale deel zijn een tochtsluis met goederenlift, entree, toiletten en doorgangen gemaakt. In de zijbeuken bevinden zich op de begane grond de nieuwe (groot)keuken en consistorie en op de verdieping een tweetal ruimten voor o.a. vergaderingen, exposities en cursussen.

In het centrale deel is ten behoeve van de liftschacht en de vide het bestaande kruisgewelf letterlijk doorgezaagd en de zaagsnede behouden gebleven en zichtbaar gemaakt vanuit de entree. In de zijbeuken zijn de verdiepingsvloeren uitgevoerd als vrijstaande tafels met tussen deze nieuwe vloeren en de bestaande kerkmuren glazen vloeren, zodat de oorspronkelijke hoge zijbeuken zoveel mogelijk onaangetast en behouden zijn gebleven.

Projectgegevens
Locatie: Epe
Bruto vloeroppervlak: 885 m²
Opgeleverd: oktober 2012